Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn de beste manier voor het duurzaam opwekken van stroom, dus zeer milieuvriendelijk. Perfect voor een duurzame toekomst en ook fijn voor uw portemonnee.

!!! Zonnepanelen worden fors duurder door grondstoftekort!

Zonnepanelen blijven economisch en ecologisch een goede investering

Jan Caerels, van sectorfederatie Techlink
lees hier het volledige artikel op de site van VRT NWS.
 

Laat je niet afschrikken, zonnepanelen blijven nog steeds een goede investering. Wil jij nog genieten van een installatie tegen een eerlijke prijs. Vraag vandaag nog je offerte aan. Wij komen graag langs voor een vrijblijvende offerte.
Investeren in zonnepanelen anno 2021 is nog steeds de moeite!

Door het systeem met de digitale meter duurt de terugverdientijd van zonnepanelen langer. Toch verdien je op termijn je investering sowieso volledig terug en maak je nog altijd pure winst. Zonnepanelen zijn dus ook in 2021 nog interessant en rendabel dankzij de volgende voordelen:

 • De kwaliteit van zonnepanelen blijft stijgen en ze gaan ook steeds langer mee (tot 25 à 30 jaar).
 • De prijs van zonnepanelen blijft dalen. Een installatie was nooit goedkoper dan nu.
 • Je krijgt een eenmalige investeringspremie van Fluvius (bij zonnepanelen geplaatst na 1 januari 2021).
 • Het prosumententarief verdwijnt. Je moet deze vergoeding voor het gebruik van het elektriciteitsnet dus niet langer betalen.
 • Je krijgt een terugleververgoeding van je elektriciteitsleverancier voor de overtollige groene stroom die je op het net zet. Neem hierover zeker contact op met jouw leverancier.
 • Is je woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je slechts 6% btw in plaats van 21%.

Wat zijn zonnepanelen?

Zonnepanelen bestaan uit zonnecellen die zonlicht met een omvormer omzetten in bruikbare elektriciteit. De opgewekte elektriciteit van een zonnepaneel installatie is namelijk gelijkstroom, terwijl we voor het dagelijks gebruik in onze elektronische apparaten; TV, koelkast, computer,… wisselstroom nodig hebben. Wij zorgen voor de installatie van zonnepanelen die het opgevangen licht onmiddellijk omzetten in elektriciteit. De zonnecellen worden met elkaar verbonden in fotovoltaïsche panelen of pv-modules. Het fotovoltaïsche systeem bestaat uit:

 • zonnepanelen
 • een aangepaste draagstructuur


Werking zonnepanelen

Een zonnepaneel zet opgevangen zonlicht om in bruikbare elektriciteit. Voor deze omzetting wordt een omvormer gebruikt.

De samenstelling van een volledige fotovoltaïsche installatie (PV-installatie) bestaat uit de zonnepanelen zelf, de draagstructuur om de panelen op het dak te monteren, bekabeling en kabelgoten, en ten minste één omvormer die de opgewekte zonne-energie/gelijkstroom omzet in bruikbare wisselstroom.

Deze wisselstroom wordt dan op uw lokaal netwerk gebruikt voor allerhande elektrische toestellen. De overtollige stroom wordt naar het publiek netwerk gestuurd.


Vereiste hoeveelheid zonnepanelen

De vereiste hoeveelheid zonnepanelen is afhankelijk van uw jaarlijks energieverbruik. Panelen hebben gemiddeld een rendement van 85%. Dit betekent dat de totale capaciteit van de zonnepanelen installatie 15-20% hoger moet zijn dan het energieverbruik op jaarbasis. Hetgeen u dan te weinig aan stroom opwekt met de installatie wordt aangevuld met gewone stroom van uw energieleverancier. Produceert u daarentegen teveel groene stroom dan zal u dankzij een terugdraaiende teller besparen op uw energiefactuur.

Hou er zeker rekening mee dat u voor de elektriciteit die u ‘teveel’ produceert geen vergoeding ontvangt. Als u meer produceert dan u effectief verbruikt, zal uw factuur worden opgemaakt alsof er niets werd verbruikt. Uw meterstand bij het moment van de opname is dan het nieuwe startpunt. Met deze meteropname zal uw meterstand een jaar later vergeleken worden.

        Waarom kiezen voor Suwie Technics?

 • Eerlijk en professioneel advies
 • Gecertificeerd bedrijf
 • De beste zonnepanelen, met garantie
 • Montage volledig volgens de richtlijnen
 • U betaalt direct minder aan energie

 
{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x