Batterijen

De vraag en het aanbod van elektriciteit verandert continu. Vandaag vangen minder duurzame energiecentrales deze schommelingen op. Maar jij kunt ervoor zorgen dat deze schommelingen opgevangen worden op een duurzame manier. Hoe? Door samen met andere pioniers te kiezen voor eigen energieproductie en –opslag. Zo bouwen wij samen aan een nieuwe, schonere wereld!

Werking van een thuisbatterij

De thuisbatterij slaat de goedkopere energie van ‘s avonds en de zonne-energie van overdag op. Wanneer de zonnepanelen dan niet veel opleveren omdat het bewolkt of avond is, springt de thuisbatterij in en voorziet je woning of bedrijf van de opgeslagen energie.

Bij elke thuisbatterij hoort een omvormer die gelijkstroom omzet in wisselstroom. Zo wordt de energie die door de zonnepanelen geproduceerd wordt, opgeslagen. De combinatie van zonnepanelen en een thuisbatterij zorgt voor een grote onafhankelijkheid en prijsvoordeel als het op je energieverbruik aankomt.


Zonnepanelen en batterijen

De populariteit in zonnepanelen heeft geleid tot de opkomst van een (oude) nieuwe technologie: zonnepanelen opslag door middel van batterijen. Deze batterijen slaan overtollige stroom op, zodat op momenten waar weinig of geen zonnestroom kan worden opgewekt zoals bewolkte dagen of ’s nachts, een woning toch gebruik kan maken van de zonnestroom.


Batterijen
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x