Ventilatiesysteem

Het principe van een ventilatiesysteem is vrij eenvoudig: op een gecontroleerde manier verse lucht aanvoeren in leefruimtes en vochtige lucht afvoeren in vochtige ruimtes. Onder leefruimtes rekent men de living, slaapkamer en bureau/speelkamer en onder vochtige ruimtes rekent men de keuken, de badkamer en WC. Voor nieuwbouw zijn de ventilatie normen vrij eenvoudig en moeten alle ruimtes aan ventilatie normen voldoen, maar bij verbouwingen is dit minder doorzichtig.

Waarom ventileren?

Gecontroleerd ventileren zorgt voor een gezond en aangenaam binnenklimaat zonder veel energie te verspillen. Door enkel te isoleren kan je het energieverbruik van je woning wel aanzienlijk doen dalen, maar om een aangenaam en gezond binnenklimaat te generen is voldoende ventilatie noodzakelijk.

Een goed ventilatiesysteem zorgt ervoor dat er constant een gezond binnenklimaat in uw woning heerst. U zal zich ongetwijfeld beter voelen in een omgeving met verse lucht terwijl tevens onaangename geuren snel naar buiten afgevoerd worden. Ook voor de woning zelf is een goede ventilatie belangrijk. Zo worden immers condensatie- en vochtproblemen vermeden.


Ventilatiesysteem
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x