Loading....

ZONNEPANELEN

Wilt u minder betalen aan uw energieleverancier en tegelijkertijd duurzaam stroom opwekken? Kies dan voor zonnepanelen van Suwie. Wij leveren de beste zonnepanelen en u profiteert van lagere energiekosten.

Zonnepanelen zijn de beste manier voor het duurzaam opwekken van stroom, dus zeer milieuvriendelijk. Perfect voor een duurzame toekomst en ook fijn voor uw portemonnee. 

Wat zijn zonnepanelen?

Zonnepanelen bestaan uit zonnecellen die zonlicht met een omvormer omzetten in bruikbare elektriciteit. De opgewekte elektriciteit van een zonnepaneel installatie is namelijk gelijkstroom, terwijl we voor het dagelijks gebruik in onze elektronische apparaten; TV, koelkast, computer,… wisselstroom nodig hebben. Soloya, uw zonne-energie specialist in Limburg, Vlaams-Brabant en de Antwerpse Kempen, zorgt voor de installatie van zonnepanelen die het opgevangen licht onmiddellijk omzetten in elektriciteit. De zonnecellen worden met elkaar verbonden in fotovoltaïsche panelen of pv-modules. Het fotovoltaïsche systeem bestaat uit:

  • zonnepanelen
  • een aangepaste draagstructuur

Werking zonnepanelen

Een zonnepaneel zet opgevangen zonlicht om in bruikbare elektriciteit. Voor deze omzetting wordt een omvormer gebruikt.

De samenstelling van een volledige fotovoltaïsche installatie (PV-installatie) bestaat uit de zonnepanelen zelf, de draagstructuur om de panelen op het dak te monteren, bekabeling en kabelgoten, en ten minste één omvormer die de opgewekte zonne-energie/gelijkstroom omzet in bruikbare wisselstroom.

Deze wisselstroom wordt dan op uw lokaal netwerk gebruikt voor allerhande elektrische toestellen. De overtollige stroom wordt naar het publiek netwerk gestuurd.

Vereiste hoeveelheid zonnepanelen

De vereiste hoeveelheid zonnepanelen is afhankelijk van uw jaarlijks energieverbruik. Panelen hebben gemiddeld een rendement van 85%. Dit betekent dat de totale capaciteit van de zonnepanelen installatie 15-20% hoger moet zijn dan het energieverbruik op jaarbasis. Hetgeen u dan te weinig aan stroom opwekt met de installatie wordt aangevuld met gewone stroom van uw energieleverancier. Produceert u daarentegen teveel groene stroom dan zal u dankzij een terugdraaiende teller besparen op uw energiefactuur.

Hou er zeker rekening mee dat u voor de elektriciteit die u ‘teveel’ produceert geen vergoeding ontvangt. Als u meer produceert dan u effectief verbruikt, zal uw factuur worden opgemaakt alsof er niets werd verbruikt. Uw meterstand bij het moment van de opname is dan het nieuwe startpunt. Met deze meteropname zal uw meterstand een jaar later vergeleken worden.

Waarom kiezen voor Suwie

* Eerlijk en professioneel advies
* Gecertificeerd bedrijf
* De beste zonnepanelen, met garantie
* Montage volledig volgens de richtlijnen
* U betaalt direct minder aan energie

Voor- & nadelen van zonnepanelen

+ Lagere energierekening
Met zonnepanelen produceer je goedkoper elektriciteit. In België doet een installatie met zonnepanelen je meter in twee richtingen draaien: wanneer je de elektriciteit die je panelen produceren niet gebruikt, wordt ze geïnjecteerd in het netwerk en draait je teller dus terug.

+ Rendabele investering
Zonnepanelen leveren heel wat meer op dan wanneer je je geld op de bank laat staan. Gezien de houding van de consument ten aanzien van hernieuwbare energie, lijkt een investering een verstandige beslissing. Het mes blijkt namelijk aan meerdere kanten te snijden. Niet alleen de besparingen zijn een motivatie. Ook de verkoopbaarheid neemt toe en zo heeft de bewoner goede kans de investering dubbel en dwars terug te verdienen.

+ Waardestijging van uw pand
De zonnepanelen hebben ook een positieve invloed op de waarde van het huis. Consumenten schatten de waarde van een huis met zonnepanelen ruim € 7.000 hoger in dan hetzelfde huis zonder zonnepanelen.

+ Zonnepanelen zijn beter voor het milieu
Zonnepanelen veroorzaken geen broeikasgassen en kennen dus ook geen CO2 uitstoot en zijn derhalve beter voor het milieu dan andere (fossiele) energiebronnen.

+ Subsidie op Zonnepanelen
+ Belastingvoordeel op Zonnepanelen

+ Een stap dichter naar energieonafhankelijkheid
Volledige autonomie: geen stroomrekeningen meer, geen maandelijkse facturen. Uw centen stromen niet meer naar grote multinationals.Door je eigen zonne-elektriciteit te produceren, ben je gedurende 30 tot 40 % van de tijd onafhankelijk van het elektriciteitsnet.

– Look & feel
De meeste mensen vinden zonnepanelen erg lelijk en ontsierend voor het dak. Dit gevoel wordt vaakt veroorzaakt wanneer de panelen niet netjes neergelegd zijn en het geheel wat rommelig overkomt. Wanneer je bij het leggen van de panelen netjes te werk gaat, wordt deze slordige indruk al gauw voorkomen. Bekijk van tevoren goed hoe de panelen het gunstigst uitkomen en ogen.

– Onderhoud & schoonmaak
Je dient met regelmaat de zonnepanelen te controleren en schoon te maken, liefst met een zachte doek met water. Dit betekent dat je het dak op moet, wat niet voor iedereen even makkelijk is.

– Duurdere brandverzekering
Er zijn gevallen bekend waarin de verzekering van uw huis duurder wordt.

– Daling in rendement
Het rendement van de panelen neemt in de loop der jaren af, maar dat is vooral het geval bij kwalitatief slechte zonnepanelen. Wanneer je goede zonnepanelen kiest, verlies je gemiddeld per jaar slechts een klein percentage van je rendement. Hierbij zijn er verschillen tussen de merken zonnepanelen, maar je moet denken aan een gemiddeld verlies van minder dan 1% per jaar.

– Proconsumententask
In plaats van dat u een subsidie ontvangt, moet u een percentage bijbetalen wanneer je zelf energie opwekt met behulp van zonnepanelen.

Zonnepanelen, een slimme investering!

profiteer van de Batibouw korting

Vraag een offerte
Back To Top